Låt dig inspireras!

Två spännande föreläsningskvällar på Hasse och Tage-muséet i Tomelilla med konstnären Saadia Hussain.

DEN KOLLEKTIVA KONSTKRAFTEN

Under två kvällar leder Saadia Hussain inspirationsföreläsningar och dialog-baserade workshoppar särskilt riktade till konstnärer och kreatörer som vill lära sig mer om deltagande processer och hur man möjliggör kollektiv konstkraft.

Syftet är att delge, informera, motivera och inspirera deltagarna till att delta i och leda egna kollektiva processer.

  • Torsdag den 15/6 kl. 18.00 – 20.00
  • Fredag den 16/6 kl. 18.00 – 20.00

Inträde: 100 kr/föreläsning. 50 kr för medlem i kulturföreningen Street Art Österlen.
På lördagen 17 juni invigs Saadia Hussains soloutställning “MAKING AND BREAKING PATTERNS” på Tomelilla Konsthall – då ses vi naturligtvis där!

OBS. Begränsat antal platser!

Om Saadia Hussain

Saadia Hussain är verksam som konstnär, konstpedagog och konstaktivist baserad i Stockholm. Sommaren 2015 medverkade Saadia i Street Art Österlen och skapade ett omtalat verk i Tomelilla. Genom sitt arbete vill hon undersöka, diskutera och engagera andra in i den konstnärliga processen.

Saadia arbetar aktivt med att få fler att upptäcka konstens makt, magi och möjligheter och leder många olika konstprojekt nationellt och internationellt med tonvikt på tillgänglighet, demokrati, delaktighet och kollektivt skapande. Hon har utvecklat metoder och lett processer som möjliggör och synliggör icke-professionellas deltagande och berättelser i offentliga rum.

ARRANGÖR: Street Art Österlen i samarbete med Hasse och Tage-muséet.